Jørgen Juul Rasmussen

Forbundsformand Jørgen Juul Rasmussen

Forbundsformand, topforhandler på EOK, del af forhandlingsudvalget på IOK

Topforhandler på Elektrikeroverenskomsterne, medlem af forhandlingsudvalget på industriens overenskomst

Jørgen Juul Rasmussen blev udlært som elektriker i 1978 på B&W skibsværft og har siden været ansat hos Kemp & Lauritzen og Berlingske Tidende. 

Han var faglig aktiv fra dag et. I 1978-79 deltog han som lærlingerepræsentant i OK-forhandlingerne på elektrikeroverenskomsten. I sin tid hos Berlingske var han tillidsrepræsentant og deltog i OK-forhandlingerne med Dagbladene. 

Jørgen har været en del af Dansk El-Forbund siden 1993, hvor han startede som forbundssekretær med fokus på industrien og deltog i en række udvalg under forhandlingerne med Dansk Industri. Som forbundssekretær var han ansvarlig for flere af Dansk El-Forbunds overenskomster med fx Dagblade VABA og off-shore. 

Fra 2000 til 2002 var Jørgen souschef i CO-industri, hvorefter han vendte tilbage til Dansk El-Forbund. Her blev han valgt som næstformand i 2002 og som formand i 2006, som han har været lige siden. I dag sidder han primært som forhandler på elektrikeroverenskomsten og som en del af forretningsudvalget hos CO-industri. 

Jørgen sidder derudover i en række bestyrelser hos bl.a. Fagbevægelsens Hovedorganisation, CO-Industri, Ulandssekretariatet, TEC, KEA, PensionDanmark, PlusKortet og Dansk Folkeferie. 

Development: HJEMMESIDER.DK