Forligsmanden: Mæglingsforslag klar den 25 marts 2020

Det endelige mæglingsforslag fra Forligsmanden, DA og FH forventes at foreligge den 25. marts, hvorefter medlemsafstemningerne kan sættes i gang

21.03-2020 Tekst: Peter Koch Palshøj Foto: Forligsinstitutionen

Forligsmanden Jan Reckendorff, har meddelt, at han er enig med Dansk Arbejdsgiverforening (DA) og Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) om en mæglingsskitse for OK20.

Jeg synes vi har nået et fint resultat, og jeg håber selvfølgelig, at alle medlemmerne vil bruge deres demokratiske ret til at stemme det gode resultat hjem, siger FHs formand Lizette Risgaard i forbindelse med meddelelsen.

Skitsen skal nu gennemgås teknisk, og Forligsmanden forventer, at det endelige mæglingsforslag ligger klar onsdag den 25. marts 2020. Derefter kan medlemsafstemningerne sættes i gang for de enkelte overenskomster.

Afstemningerne skal være afsluttet den 16. april 2020.

Det gælder også de overenskomster, som Dansk El-Forbund har forhandlet i år, og DEF vil informere om medlemsafstemningerne efter offentliggørelsen af det endelige mæglingsforslag.

Mæglingsforslaget vil dels indeholde de overenskomster, hvor der er opnået forlig i forhandlingerne mellem arbejdsgivere og fagforbund, bl.a. Elektrikeroverenskomsten og Industrioverenskomsten, og dels fastlægger forslaget vilkårene for at forny overenskomsterne på de områder, hvor der ikke er opnået forlig.

Mæglingsskitsen forhandles mellem DA og FH under ledelse af Forligsmanden, og her varetager FH forhandlingerne på vegne af de grupper, der ikke blev enige med arbejdsgiverne i deres egne forhandlinger. Dermed sikrer mæglingsforslaget, at også de opnår en række af de forbedringer, der indgår i de aftalte forlig.

Her på Okdef.dk kan du se resultatet for de enkelte overenskomster, der er forhandlet på det private arbejdsmarked i de seneste måneder. Nogle forhandlinger er dog først afsluttet umiddelbart før meddelelsen fra Forligsmanden, og vi opdaterer Okdef.dk, så hurtigt det er muligt.

Du kan se hele udtalelsen fra Lizette Risgaard her.

Du kan se Forligsmandens mæglingsskiste her.

 

 

 

Development: HJEMMESIDER.DK