DEF om store bededag: Regeringen må selv finde løsningen

Det er uacceptabelt, hvis det er os, der skal finde pengene til et så drastisk og pludseligt forslag fra Christiansborg, siger forbundsformand Benny Yssing

06.01-2023 Af Peter Koch Palshøj
Benny Yssing, forbundsformand, Dansk El-Forbund

Den nye regering har foreslået, at store bededag sløjfes som fridag.

Der er derfor opstået diskussioner om, hvordan lønmodtagerne skal betales, hvis de fremover skal arbejde på en dag, som hidtil har været en fast årlig fridag.
Dansk El-Forbunds forbundsformand Benny Yssing udtaler ved opstarten af forhandlingerne om de nye overenskomster, at det er regeringen selv, der må finde løsningerne på dens eget forslag. Det er ikke en opgave, der skal løses af arbejdsmarkedets parter ved forhandlingerne om OK23.

- Lad mig slå det helt fast: Vi forhandler overenskomsterne uden hensyn til, hvad regeringen har af tanker og forslag om store bededag. Regeringen har lovet kompensation, og det må den så selv skaffe, siger Benny Yssing.

Forbundsformanden ryster på hovedet ad forslaget:
- Man taler om, at vi alle skal arbejde i flere år, inden vi kan komme på pension. Så er det kun rimeligt, at der er plads til at puste ud fra arbejdet fra tid til anden. Så forslaget virker ikke gennemtænkt.

- Politikerne må selv stå til ansvar ved næste valg. Det er uacceptabelt, hvis det er os, der skal finde pengene til et så drastisk og pludseligt forslag fra Christiansborg. Det er ikke sådan den danske model fungerer. Heldigvis har Dansk Industri markeret, at de er enige med os. Regeringen må altså selv betale badebilletterne. Det hører ikke hjemme ved forhandlingsbordet mellem arbejdsgiverne og os, fastslår forbundsformanden.
 

Development: HJEMMESIDER.DK